Neked megvan már a nagy MIÉRT?-ed 2020-ra?

Ma hosszú idő után végre újra futottam, már másodszor a héten. Ilyenkor mindig rájövök, hogy ha néha nehéz is elindulni, mennyi mindent ad nekem. Futás közben kiszabadulok a saját kis dobozomból, kicsit kívülről tudom nézni a dolgaimat, tudok rendszerezni, tervezni. Nem volt ez ma sem másképp. Természetesen nem máson járt az agyam, mint a jövő évemen. Nem csak a szakmai kérdéseken, hanem a saját ügyeimen is. Hogy merre induljak, mire fektessek nagyobb hangsúlyt, honnan vegyek el energiát (na jó, ilyet nem sokat találtam). Na és persze, hogy honnan legyen mindehhez kitartásom, motivációm. Mert az mindennek a kulcsa. Hogy az elhatározás ne csak egy pár napig, hétig éljen.

Ha igazán szeretnéd elérni, olyan célt fogalmazz meg (vagy úgy fogalmazd meg), ami mellett ki tudsz tartani hosszú távon is. Ne amiatt kezdj bele valamibe, amit mások gondolnak rólad. Vagy, mert azt szeretnéd, hogy valamilyennek lássanak. Ez nem fog sokáig előre vinni. Belülről kell fakadnia a motivációnak. Ha csak kívülről jön, az nem lesz elég. Az kell, hogy az elhatározásod MAGAD miatt szülessen meg, és MAGADÉRT vidd véghez. Akkor lesz igazán értékes az elért cél is. Hogy Te miért tudsz igazán lelkesedni, azt persze Te tudod. A belső motiváltság mellé természetesen mindig jól jön a külső támogatás is, de az alapokat Neked kell megteremtened a sikerhez.

Ugyan az év első napjai mindig népszerűek, ha fogadalmakról van szó, de én úgy gondolom, hogy bármelyik nap jó lehet arra, hogy belekezdj valamibe, vagy abbahagyj valamit. Nem kell ezeknek a dolgoknak feltétlenül egy év, egy hónap kezdetéhez, vagy bármi egyébhez kötődniük. A lényeg, hogy kellően elszánt legyél, és akkor könnyebb lesz minden nap tenni érte, menni előre.

Ehhez kívánok Neked kitartást, sok erőt és persze támogató környezetet a következő év(ek)re.

Ha mozgással, sporttal kapcsolatos elhatározásaid vannak, és úgy érzed, jól jönne egy kis segítség, ezeket az írásaimat mindenképpen érdemes lehet elolvasnod: http://mozgasterapiagyor.hu/2018/12/31/edzot-keresel-igy-valassz/

http://mozgasterapiagyor.hu/2019/03/04/sportolnal-legyen-ez-az-elso-lepes/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük