TRX

A FÜGGESZTÉSES TRÉNING LÉNYEGE ÉS ELŐNYEI

A függesztéses edzésmódszernél a test egy részét a felfüggesztéses edzéseszköz tartja, ellenoldali vége pedig a talajon támaszkodik. A gyakorlatokat így a gravitáció és saját testsúlyunk ellenében hajtjuk végre, miközben a felfüggesztett heveder instabil környezetet teremt. Az edzésmódszer ezáltal nagyon effektív, ám kiemelt fontossággal bír a helyes kivitelezés is!

Célja a törzsizomzat erejének és erő-állóképességének fejlesztése, így a hevederes eszközök kiválóan alkalmazhatók a mozgásterápiától kezdve a szabadidősporton át, egészen az élsportig. Az izmokat nem izoláltan, hanem izomláncokban dolgoztatjuk, így a gyakorlatok funkcionálissá válnak, segítik a helyes mozgásminta kialakítását, javítják a mozgásminőséget. Ezáltal jobban felkészítenek a mindennapi életben/sportban végzett, természetes mozgásokra, komplexen fejlesztenek, különös tekintettel a törzsstabilizációra, mely egészséges testtartásunk, biztonságos, dinamikus mozgásunk kulcstényezője.

A gyakorlatok fokozatos nehezítésével, kombinálásával mindig új kihívások elé állíthatjuk ideg- és mozgató szervrendszerünket, így az edzés változatos, a fejlődés folyamatos lesz, mindenki megtalálhatja a neki ideális szintet.