Fitmummy szülés utáni regenerációs program

Kedves Kismama, Anyuka!

Ismerd meg a fitmummy-t, mely számodra is megoldást nyújthat a terhességet és szülést követő kellemetlen fizikai tünetek leküzdésében.

Egy gyermek születése mindig óriási öröm. Ilyenkor azonban gyakran sajnos elfelejtünk beszélni arról, hogy az anyuka testét mennyire megviselte az eltelt 9 hónap és a szülés. Pedig gyakran több kellemetlen következménnyel is kell szembesülnie, és foglalkoznia. Ezek lehetnek például:

  • szétnyílt hasizom
  • csípő- és derékfájás
  • csökkent törzsstabilitás
  • vizelettartási problémák

Ha bármelyikkel küzdesz a fenti tünetek közül, tudnod kell, hogy van megoldás.
A fitmummy egy komplex, szülés utáni regenerációs program, mely nem csupán a has regenerációjára, a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére fókuszál, hanem a tréningprogram egymásra épülő lépcsőiben a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítésével, illetve a funkcionális alapmozgások (újra)tanításával is foglalkozik. Így segítve hozzá az anyukákat az aktív élethez és sportoláshoz való biztonságos visszatéréshez.

A fitmummy  komplex, szülés utáni regenerációs program, melynek kidolgozásában gyógytornász is részt vett, és kizárólag tudományos eredményekre épül.
A közös munka megkezdése előtt egy alapos állapotfelmérés során megvizsgáljuk, hogy milyen helyzetből indulunk, így nyomon tudjuk követni a haladást. A vizsgálat nem csak a hasfal állapotára terjed ki, hanem a funkciókat is vizsgálja, így arra is fény derül, hogy a hasfal sérülése mennyiben befolyásolja a mozgásrendszer működését.
Ezek után az alapokat teremtjük meg/építjük újra, mivel ez nélkülözhetetlen a teljes mozgásrendszer hatékony és biztonságos tréningjéhez.

Mikor érdemes elkezdeni?
Természetesen jobb később, mint soha. De amennyiben lehetőséged van rá, a legjobb minőségű regeneráció érdekében minél korábban ajánlott az egyes elemeket beilleszteni az életedbe, akár már a gyermekágyi időszakban is. Ezért, ha még szülés előtt állva olvasod ezeket a sorokat, érdemes egy konzultáción átbeszélni az alapvető dolgokat, amivel már a szülés utáni első napokban rengeteget tehetsz a gyorsabb regeneráció érdekében. Mivel a tréning alapelve az idegrendszer és a mozgásrendszer kapcsolatának (neuromuszkuláris kontroll) helyreállítása, érdemes a szülést követően minél előbb elkezdeni a tréningprogramot. De akár pár hónappal, vagy évvel a szülést követően is hatékony segítség lehet, főleg, ha régóta fennálló panaszokkal kell együtt élnie az anyukának.


Mivel a szülés utáni hetekben sok új feladatot is meg kell oldani, és ez – főleg segítség híján – gyakran komoly logisztikai kihívás, nem szükséges Neked eljönnöd hozzám a terembe. A tréning előzetes egyeztetés alapján akár a Te otthonodban is végezhető.

Ha a fitmummy-t választod, a rendelkezésre álló orvos- és sporttudományi eredményeket maximálisan figyelembe vevő, a fizioterápia, a core-stabilizáció és a hatékony testedzés kritériumainak megfelelő mozgásprogram segít neked, hogy újra teljes életet élhess, biztonságosan el tudd látni a gyermekeddel kapcsolatos teendőidet, vagy akár visszatérhess a sport világába is.

Várlak szeretettel!