SpineUp! gerinctréning

A preventív gerinctréning segít megelőzni az ülő életmód által okozott, sokszor súlyos problémákat, melyek, ha elhanyagolja őket, megkeseríthetik mindennapjait. A felborult izomműködési egyensúly leggyakoribb tünetei például a hát-, derék-, csípőtáji fájdalmak, rossz testtartás, csökkenő mozgásterjedelem.

Az edzés során alaposan átmozgatjuk a gerinc ízületeit, eddzük a gerinc működésében részt vevő izmokat, a stabilitásért felelős mélyizmokat. Azonban nem csak a törzs, a végtagok is szerephez jutnak. Az izmok erősítése, nyújtása test szerte megtörténik, így a gyakorlatok rendszeres végzésével az egész test erősödik, formálódik. Az izmok működésének természetes egyensúlya visszaáll, látványosan javul a testtartás, fejlődik az egyensúly, csökkennek a fájdalmak. Pozitív fizikai hatásai mellett pedig lelkiállapotunkra is jótékony hatással van a mozgás, illetve a zene. A gyakorlatok áramlása, illetve a zenével való összefonódásuk tökéletes mentális kikapcsolódást, szellemi felfrissülést is nyújt.

20160902_214200

A gerinctréning nem csak időseknek és gerincbetegeknek ajánlott mozgásprogram, hanem egy alapvetően egészséges embereknek kialakított edzésforma, kortól és nemtől függetlenül!