TripleX training®

Derékfájás kínoz
→ reggeli felkelésnél,
→ nehéz dolgok emelésekor,
→ tüsszentésnél, esetleg
→ irodában/ kocsiban ülés vagy
→ sorban állás közben?

Ezeknek a tüneteknek az oka gyakran a rossz mozgásmintákban keresendő. Ezért van az, hogy ezekben az esetekben az orvosi vizsgálatokon gyakran semmilyen problémát nem tudnak kimutatni.

A TripleX Training® 3 lépcsős programja az alapoktól építi fel újra a helyes mozgásmintákat

1. A gerinc működését, stabilitását befolyásoló ízületek, területek mobilizálása

Ha egy ízület nem kellőképpen mobil, egy másik ízület vagy éppen a gerinc próbálja a kieső mobilitást pótolni. Ez a kompenzáló mozgás észrevétlenül írja át az idegrendszerben a helyes mozgásmintákat. A téves minták pedig, mint egy nem megfelelően elhelyezett alkatrész egy gépben, előbb-utóbb károsítják az ízületeket, többek között a gerinc ízületeit is, ami már egyenes út a fájdalomhoz.

2. A lumbális (ágyéki) gerinc stabilizációja

A derék és medence körüli izomzat feladata, hogy a mindennapi és sportmozgásaink során csakúgy, mint a váratlan helyzetekben stabilan tartsák a törzset, a csigolyák nemkívánatos elmozdulásainak megakadályozására.

A tréning ezen részének a célja nem az izmok erősítése, hanem az idegrendszeri szabályozás újraprogramozása. A mozgásos „szoftver” újratervezésével biztosítjuk, hogy gerincünk biztonságban legyen minden pillanatban.

3. A helyes mozgásminták (újra)tanítása

Ha minden terület felszabadult a gátlás alól és a stabilitás is teljes, indulhat a helyes mozgásminták kialakítása és begyakorlása. Ezek a mindennapi életből vett minták „tornatermi” változatai, mellyel felkészítjük a testet arra, hogy a jövőben már minden egyes mozdulatunk gerincbarát és egészséges legyen, fájdalommentes, teljes életet élhessünk.